І мабуть в першу чергу необхідно визначити, що ж є основною складовою правильного харчування.
На нашу думку, основним поняттям, що визначає правильність харчування є його збалансованість за основними інгредієнтами. Що ж відноситься до основних поживних речовин і чи важливо в раціоні харчування підраховувати їх співвідношення. Отже до основних нутрієнтів будь-якого продукту харчування відносяться білки, жири і вуглеводи. Яка їх функція в організмі і чому так важливо споживати кожен з них щодня в необхідній кількості. У нас найкраща доставка здорового питания в Одессе.
Білки-це високомолекулярні сполуки, що складаються з амінокислот, які пов’язані між собою пептидними зв’язками. Білок є повноцінним і неповноцінним. Повноцінний білок містить в своєму складі 8 незамінних амінокислот, тобто вони не синтезуються (не утворюються) в організмі а надходять в організм виключно з їжею. Повноцінним вважається тільки тваринний білок. Тому дуже важливо щодня вживати в їжу м’ясо, рибу, молочні продукти і яйця. Амінокислоти, що входять до їх складу допомагають організму відновлюватися після щоденних навантажень, підтримувати працездатність протягом дня, стимулювати організм до боротьби з вірусами та інфекціями.
Рослинний білок не є повноцінним, тому людям дотримуються вегетаріанства або веганства необхідно включати в свій щоденний раціон додаткові джерела амінокислот. На сьогоднішній день харчова промисловість надає широкий спектр різних харчових добавок для цієї категорії населення, щоб зробити їх раціон повноцінним.